Zangworkshops & individuele coaching

“Ik heb altijd gedacht dat ik niet kon zingen. Geen stem, mijn zwakke plek. Jouw workshop ‘Harmonie via zingen‘ heeft dit voorgoed veranderd. Mijn relatie tot muziek is veranderd, maar vooral de relatie tot mezelf. Deze ervaring, in het begin vreemd en mysterieus, transformeerde naar vreugde, kracht, vrijheid en het besef van nieuwe mogelijkheden. Dank je voor jouw energie, je ervaring en kennis, je ongelooflijke intuïtie, je prachtige stem, je indrukwekkende drama, en je genereuze hart voor ieder die je wil ontmoeten in een wereld van hemelse harmonie!”

P. ( Brussel)

lees meer getuigenissen

Dit is slechts één reactie van de duizenden mensen die ik de laatste 20 jaar heb mogen begeleiden.

Niet alleen professionele zangers en zangeressen, maar ieder die op zoek is naar meer levenskwaliteit en wil groeien in harmonie, zelfvertrouwen, en energie kan muziek, meer bepaald zingen, aanwenden als heerlijk creatief middel. Je kan bij mij terecht in mijn zangstudio in het groene Hoeilaart, nabij Brussel, voor een individuele begeleiding, ofwel kan je er ook deelnemen aan een tweedaagse zangworkshop.

Wat is de basisfilosofie?

Uit mijn lange, rijke ervaring van het begeleiden van een zeer uiteenlopend publiek, heb ik kunnen vaststellen dat iedereen over een krachtige, kleurrijke en uitdrukkingsvolle stem beschikt. Tijdens onze levensloop, en vaak om te ‘overleven’, hebben we rond die stem allerlei beschermlagen gebouwd. Deze blokkades verhinderen de toegang tot onze eigen levensenergie, en verhullen lagen van frustraties, onzekerheid, onuitgesproken emoties en stress … Zingen draagt de kracht in zich om dit te transformeren, ieder op zijn eigen ritme. Jouw pure, krachtige stem neemt langzaam maar zeker de leiding weer over, zodat je meer verbondenheid krijgt met jezelf, met de muziek, en je creativiteit weer kan stromen!

Voor wie is deze coaching?

Iedereen die voelt dat ‘iets’ roept vanbinnen dat tot meer expressie wil komen is welkom, maar ook amateur en professionele zangers, en mensen voor wie de stem op zich belangrijk is in hun job zoals bijvoorbeeld acteurs, advocaten, CEO’s, leraars, dokters, politici, coaches, enz…

Enkele resultaten:

♪ Ervaar de diepe vreugde van het zingen
♪ Spreek met vertrouwen voor een publiek en inspireer hen
♪ verdiep jouw muzikale repertoire
♪ voel je gezonder en energieker in je lichaam
♪ druk je beter uit in persoonlijke en/of werkrelaties
♪ ontdek jouw stem in al haar kleuren en transformeer haar naar een krachtig, gezond instrument
♪ ontwikkel je zintuigen, zoals gehoor, zicht, intuïtie
♪ maak de juiste keuzes, in overeenstemming met wie je bent

Is een muzikale voorkennis vereist?

Neen, we ontdekken samen, in welke muziek jij je het best kan uitdrukken, welke muziek voor jou helend is. Dit kan gaan van klassieke en gewijde muziek tot ballades, pop- en rockmuziek, chansons, jazz, soul, fado, …

Ook tijdens de workshops is er geen niveau vereist. Ieder komt met zijn eigen unieke verhaal, zijn unieke kwaliteiten én blokkades, en draagt zo bij tot een intense, authentieke beleving van de muziek. Mijn pianiste begeleidt jou op een erg professionele maar ook onbaatzuchtige manier. Het is voor mij erg belangrijk dat iedereen zich veilig voelt in de groep, en zo het beste van zichzelf naar boven kan laten komen.

Hoe verloopt dit praktisch?

Tijdens een eerste individuele begeleiding bespreken we jouw doelstellingen en gaan we direct van start aan jouw tempo! Het aantal sessies is persoonsgebonden. Ik laat iedereen vrij om aan te voelen wanneer een ‘herbronning’ nodig is.

Tijdens een workshop werken we met een groep van max 6 personen. De groepsdynamiek geeft natuurlijk een extra dimensie aan de beleving en het groeiproces, en het smeedt unieke banden, dankzij de muziek. Je mag een 5-tal stukken voorbereiden. Tijdens de tweedaagse workshop werken we dag 1 van 9u-18u30, de tweede dag beginnen we om 9u en ronden we af om 20u00. Natuurlijk nemen we s’middags de tijd voor een ontspannende lunchpauze.

Maak een afspraak voor een kennismakingsessie
Wens je meer informatie? Stuur een e-mail met jouw vraag

 

Meer Getuigenissen…

Dank je voor de lessen!
Het gaf me echt moed en zet me weer aan het denken over wat en hoe…Zingen op jouw manier… Geeft me zo’n rust… En zelfzekerheid… Ik die dacht dat ik die dingen in externe zaken zoals yoga of mindfullness moest gaan zoeken… Maar het zit in het zingen zelf… Dat alleen al is een openbaring…Ook het feit dat ik ervaar waar ik al een paar jaar met mijn zingen tegenaan hink, jij me er in twee lessen overeen helpt… Dat deed deugd!

E. (Amsterdam)

Italië was fantastisch, ik zal geen moment vergeten.Je kan niet geloven wat een effect de zangstage heeft gehad op mij deze week, ik sta elke dag versteld van mezelf! Mijn repertoire is nu plots zo gemakkelijk te vinden en het lijkt of ik de muziek veel beter kan “beleven”.Mijn ritme is anders, ik ben gewoonten aan het verliezen merk ik nu en dan….Ik ben je zo ontzettend dankbaar hiervoor Martine!

N. (Antwerpen)

Ik ben bij u buitengegaan met meer energie, een opgeklaard hoofd en een openheid naar schoonheid en mensen. Dank hiervoor.

K. (Gent)

Bij deze wil ik jou toch ook graag even oprecht bedanken. Het afgelopen jaar in jouw lessen waren letterlijk en figuurlijk een verademing. Bij jou mag ik zijn wie ik ben, en dat geldt ook voor mijn stem. Dat geeft moed en zelfvertrouwen. Ik vind daardoor nieuwe kleuren en nieuwe plaatsen in mijn lichaam. Het geeft me “goesting” om verder te zoeken en te werken en vooral een heel veel plezier in het musiceren. Bedankt!!!

A. (Antwerpen)

Als ik terugblik op de lessen en zangstages die ik sinds 10 jaar volg bij Martine, zie ik stuk voor stuk piekervaringen. Er is in mijn leven een vóór en een na. Ik voel me weerbaarder en optimistischer.
Sindsdien is zingen voor mij een verjongingskuur, een herbronning, een ja tegen het leven. Het werkt op emotioneel, fysiek en spiritueel vlak.Als ik op ‘de mat’ sta in Brussel, ervaar ik vaak een immens geluk : te mogen zijn wie ik ben in mijn diepste wezen. Thuiskomen. Onontgonnen gebied verkennen. En vanuit die overgave groeit er telkens iets moois : authenticiteit, muziek!
En dan is er de groep : de warmte, de steun, het medeleven. Vaak ga ik spontaan meewiegen met die andere, en voel ik wat die voelt. Tijdens de stage is bovendien alles tot in de puntjes verzorgd, en vooral : er is steeds een prima pianiste. De methode is bovendien niet statisch, ze is soepel en evolueert. Een echte aanrader!

K. (Gent)

Graag wil ik je nog even meegeven dat de sessie van vanmorgen me niet alleen heeft ondergedompeld in een nieuwe ervaring, maar me ook fijne, diepgaande inzichten heeft gegeven over waar ik naartoe wil met mezelf. Meer nog; mezelf herontdekken en de juiste invulling geven aan wie ik echt ben en wat ik wil doen met mijn leven. Ik voel dat er heel wat naar boven is gekomen en probeer al deze gevoelens te kanaliseren.  Ik kijk alvast uit naar onze volgende sessie. Martine, nogmaals dank voor je positieve energie!!

W. (Leuven)